مشاور پرورش شترمرغ
بهداشت :
امکان جلوگیری کامل از شیوع یا انتقال بیماری به مزرعه وجود ندارد .
رعایت بهداشت در پرورش شترمرغ یک عملیات مداوم در چند جبهه می باشد.
در این بخش تعدادی از شاخص های بهداشتی شرح داده می شوند:
ضدعفونی به تنهایی کافی نیست:
مهمترین جزء بهداشت ، تمیز سازی می باشد. حتی موثرترین ضدعفونی به تنهایی نمی تواند به جنگ عوامل بیماری زایی برود که در زیر لایه ای از کثافات پنهان شده اند بنابراین به یاد داشته باشید :
بهداشت = تیمزسازی + ضدعفونی کردن
مواد ضدعفونی و تمیز کننده باید با یکدیگر سازگار باشند که در این زمینه به اطلاعات سازنده و نطر متخصصین باید رجوع کرد.
مشاور تخصصی پرورش شترمرغ
مهمترین مسئله ، بهداشت تخم ها و جوجه هاست:
هنگام دستکاری تخم ها ، بمنظور جلوگیری از انتقال آلودگی از تخمی به تخم دیگر باید دست ها ضدعفونی شده یا از دستکش پلاستیکی یکبارمصرف استفاده شود .
بایستی توجه داشته باشید که آلودگی می تواند بطور مستقیم هم از تخمی به تخم دیگر انتقال یابد.
سالن جوجه کشی ، ستر ، هچر و پناهگاه جوجه ها بایستی بطور مدام ضدعفونی گردند .
به هنگام آلودگی قارچی ، بایستی عمل دوددادن انجام گیرد.
دکتر اکبر زمانی
پژوهشگر ارشد کشوری در صنعت شترمرغ
مدرس دانشگاه و عضو کمیته علمی دانشگاه
مزرعه دار 15 ساله حرفه ای تحقیقاتی شترمرغ
مشاور تلفنی پرورش شترمرغ ایران
Dr Zamani PHD TMU PS
OSTRICH
akbarzamani.ir
09132098516