مشاور پرورش شترمرغ
راههای شیوع و انتقال بیماری نیوکاسل
تلفات بسیار بالای بیماری نیوکاسل سبب شده است تا به راههای شیوع آن توجه زیاد شود. انتقال بیماری به طور طبیعی از راه ترشحات، فضولات، امعاء و احشاء پرندگان آلوده و نیز تماس آنها با طیور سالم صورت میگیرد. دستگاه گوارش و تنفس پرندگان به طور طبیعی مرکز اصلی انتقال و حامل بیماری است. حمل و نقل مرغهای زنده – به خصوص آنهایی که بیماری را پشت سر گذاشتهاند میتواند یکی از عوامل انتقال بیماری از محلی به محل دیگر باشد و علاوه بر اینها، انتقال بیماری به وسیله کارگران، وسایل و ماشین آلاتی که با مرغداری در ارتباط هستند، نیز صورت میگیرد.
مشاور تخصصی پرورش شترمرغ
همچنین ویروس بیماری از طریق هوا و آب آشامیدنی آلوده انتقال مییابد. تخممرغهای حاصل از مرغهای مادر آلوده به بیماری ممکن است باعث انتقال بیماری به داخل ماشین جوجهکشی و محیط اطراف شود.
آموزش و مشاوره تخصصی پرورش شترمرغ
عوامل انتقال بیماری نیوکاسل
آن دسته از مرغهای مبتلا به بیماری که دوره اولیه (فاصله مبتلا شدن به بیماری و ظاهر شدن علائم) بیماری را میگذرانند، عامل مهم انتقال بیماری به شمار میروند. مرغهایی که حالت ضعف و ناتوانی پس از درمان بیماری را میگذرانند و یا بیماری را پشت سر گذاشته اند؛ در بعضی از موارد میتوانند برای مدت طولانی ویروس بیماری را با خود حمل و پخش کنند. همچنین تخممرغهایی که در طول دو تا چهار ماه پس از مبتلا شدن، از مرغهایی که سلامتی خود را پیدا کرده اند، جمع آوری شده اند، ویروس بیماری نیوکاسل را با خود همراه دارند.
دکتر اکبر زمانی
دکتری پرورش طیور با تخصص شترمرغ
Dr.Zamani-PHD-TMU-PS-OSTRICH-IR.
پژوهشگر و مروج ارشد کشوری در صنعت شترمرغ
مدرس دروس شترمرغ دانشگاه سابقه15ساله مزرعه داری حرفه ای
مشاور و متخصص پرورش شترمرغ
09132098516 مشاوره تلفنی
Akbarzamani.ir