مشاور پرورش شترمرغ
رفتار های جوجه شترمرغ
جوجه شتر مرغ در طبیعت پس از تفریخ با مشاهده والدین خود رفتارهای آن ها را تقلید کرده و از آنها یاد می گیرند.
این یادگیری تا بزرگ شدن جوجه ها و شناخت رفتارهای جنسی ادامه می یابد. در سیستم نگهداری متراکم این امر تا حد زیادی ناممکن است که اشکالاتی را به وجود می آورد. حضور والدین با جوجه شترمرغ ها موجب ایجاد حس امنیت و قدرت در آنها می کند.
در حیات وحش تنها ماندن جوجه شترمرغ ها به معنای مرگ آنهاست لذا هرگز والدین جوجه ها را تنها رها نمی کنند.
در سیستم مزرعه ای تنها ماندن جوجه شترمرغ ها موجب به وجود آمدن اضطراب و استرس شدید در آنها می گردد. از سوی دیگر جوجه شترمرغ ها رفتارهای تغذیه ای را نیز تقلید می کنند تا یاد بگیرند که چه چیزی را باید بخورند و محل آب و غذا کجاست. این نقص هم در سیستم نگهداری بسته وجود دارد.
این قلمرو شناسایی شده به آنها حس امنیت و بقاء را القاء می کند. در مزارع پرورش شترمرغ نیز چنین وضعیتی صادق است لذا به هنگام انتقال و تغییر محل استرس شدیدی به پرنده وارد می شود. لذا امر انتقال تا آنجایی که ممکن است باید کمتر انجام شود.
چشمان شتر مرغ به او این امکان را میدهد که از موانع سر راه خود اجتناب کند و تنها به هنگام تعقیب شدن توسط یک شکارچی و یا دویدن با تمام سرعت و یا یک عامل و حشت زا ممکن است دچار آسیب دیدگی در اثر برخورد با موانع موجود شوند لذا توجه به عامل استرس زای محیطی مانند سر و صداهای ناگهانی و همینطور طراحی مناسب گردشگاه ها و سایبان ها بسیار حائز اهمیت است.
دکتر اکبر زمانی
پژوهشگر ارشد کشوری در صنعت شترمرغ
مدرس دانشگاه و عضو کمیته علمی دانشگاه
مزرعه دار 15 ساله حرفه ای تحقیقاتی شترمرغ
مشاور تلفنی پرورش شترمرغ ایران
Dr Zamani PHD TMU PS
OSTRICH
akbarzamani.ir
09132098516