نکاتی درباره طبخ گوشت شترمرغ
گوشت شترمرغ منبع غنی ویتامینهای گروه B بهخصوص ویتامین B6 و B12 است.
میزان ویتامین B6 در گوشت شترمرغ حدود 10 بار بیشتر از گوشتهای دیگر مانند گوشت مرغ است، همچنین گوشت شترمرغ غلیظ است و به همین دلیل افرادی که دارای معده ضعیف هستند از مصرف بیش از حد آن خودداری کنند.
در گوشت شترمرغ یکی از مهمترین آنتی اکسیدانهای طبیعی مانند ویتامین E زیاد یافت میشود. نکته دیگر که باید به آن اشاره کرد این است که گوشت شترمرغ برای گرممزاجان مضر است.
آموزش مجازی و تلفنی پرورش شترمرغ
نکاتی درباره طبخ گوشت شترمرغ
ــ گوشت شترمرغ یک گوشت طعمدار است و مزه آن شبیه گوشت مرغ نیست و اگر بهطور صحیح پخته شود, طعم آن مثل استیک میشود.
ــ این گوشت بافت ضعیفی دارد و بهتعبیری لطیف است بنابراین نباید زیاد پخته شود چون زود خشک میشود.
ــ میزان زمانی که برای پخت یک برش از گوشت شترمرغ صرف میشود کمتر از زمان پخت برای همان میزان گوشت گاو است.
ــ پیش از طبخ گوشت شترمرغ میتوان آن را بهوسیله سس سویا طعمدار کرد و یا در مخلوطی از آبلیموترش، روغن زیتون، سیر لهشده، فلفل قرمز خردشده، پودر زیره سبز، پودر تخم گشنیز، نمک و فلفل سیاه قرار داد (بهدلیل اینکه این گوشت خیلی سریع طعم را به خود جذب میکند بهتر است بهمدت کم در این طعم دهندهها قرار داده شود) سپس آن را به سیخ کشیده و روی آتش در زمان کوتاهی کباب کرد.
ــ استفاده از مایکروویو یا مایکروفر برای طبخ این گوشت توصیه نمیشود، چرا که بهشدت آن را خشک میکند.
پرورش شترمرغ
آشپزی با گوشت شترمرغ : گوشت شتر مرغ بسیار لذیذ بوده که با توجه به خواص و ویژگی های منحصر به فردش در سالهای اخیر وارد سبد غذایی ایرانیان شده است.
گوشت شترمرغ مزاجی گرم و خشک دارد و نکته مهمی که در این گوشت پیدا می شود، ویتامین E است که یکی از موثرترین آنتی اکسیدان های طبیعی است.
پژوهشگر ارشد کشوری در صنعت شترمرغ
مدرس دانشگاه و عضو کمیته علمی دانشگاه
مزرعه دار 15 ساله حرفه ای تحقیقاتی شترمرغ
مشاور تلفنی پرورش شترمرغ ایران
Dr Zamani PHD TMU Iran
akbarzamani.ir
09132098516